Hoppa över navigation.

Altan-, balkong- och terrassdörrar. Fackspråk: Fönsterdörrar


När vi vid våra ”mätbesök” kommer hem till ev. kunder så händer det ofta att vi möts av
  • ”Altandörren behöver ni inte bry er om. Den bytte vi ut förra året. Den var i så dåligt skick att vi inte kunde ha den kvar.”
  • ”Hoppa över balkongdörren! Den är i så dåligt skick att den måste vi byta ut helt & hållet. Förresten? Kan ni skaffa fram & montera en ny balkongdörr?
  • Och ibland säger vi: ”Tyvärr, i den här dörren ska ni inte göra i ordning glaset. Resten är i så dåligt skick att det ändå kommer läcka som ett såll. Både vad gäller värme och buller.”

När det gäller fönsterdörrar så säger vi inte: Byt inte ….! Det är oftast inte kärnvirke i äldre dörrar på samma sätt som i fönsterbågar och -karmar. Dörrarna är byggda på annat sätt.

När vi under korttid blivit tillfrågade av upp emot 100 olika kunder om vi, samtidigt med vår leverans av isolerrutor, även kan leverera altan-, balkong eller terrassdörrar, så beslutade vi att göra något åt saken.

Det tog inte lång tid att upptäcka att Allmogefönster nog har Sveriges bästa urval när det gäller ”fönsterdörrar”. När vi sen lyckades hitta en väg genom vilken vi kan köpa fönsterdörrar till rimligt pris så var det klart: iwa21 AB säljer och monterar fönsterdörrar, dvs. altan-, balkong- och terrassdörrar!

Detta gäller tv. endast i anslutning till försäljning & montage av isolerrutor, dvs. när vi konverterar befintliga 2-glasfönster till energieffektiva 3-glasfönster.

Kunden vill oftast ha allt som hör ihop från ett ställe, dvs. från en leverantör.

Någon kanske undrar vad det kostar? Vad gäller själva dörren så följer vi Allmogefönsters officiella prislista. Är projektet intressant så kan vi nog lämna några procent i rabatt.
Vad gäller montaget så beror det lite på: Mest på hur komplicerat det är att ta bort den gamla dörren. Men, mer än 5-6 timmar ska det aldrig ta.

Alltså: Om vi ändå ska fixa dina fönster så kan vi lika göra ta fönsterdörrarna på en gång. Eller hur? Dessutom, det är lätt att hitta en bygghandel som säljer fönsterdörrar. Det är inte lika lätt att hitta en bygghandel som säljer och monterar fönsterdörrar.

Bästa hälsningar
Anders G. Hultman

Klicka här för att besöka Allmogefönster hemsida

Bromma den 25 maj 2008